tisdag 30 mars 2010

Teddy girls

I helgen köpte jag en Elle för att ha och läsa i badet. Jag blev lite smått förvånad över att hitta en artikel om teddy girls i nämnd blaska. Efter badet letade jag upp de här bilderna på stenhårda rockbrudar som hängde med teddy boysen i England på 50-talet, fotade av regissören Ken Russell.


Det fick mig att tänka på mina teddy shoes, eller creepers, som stått bortglömda på vinden sedan sist jag hade en tonårsrevival. På senare år har det mest varit söta klänningar som gällt, men nu blev jag sugen på jeans och lite rrröckiga attribut igen.



In the last edition of Elle there was an article about teddy girls. I got inspired and found the above photos taken by Ken Russell back in the fifties. Then I went to the attic to look for my old creepers. Now I feel lika wearing jeans for a while, instead of pretty dresses.

söndag 28 mars 2010

Fattigmansblinier och bullbak

Den här bloggen skulle egentligen inte alls handla om matlagning, men jag måste bara få skryta lite över min egen huslighet som idag nått nya höjder.


Till lunch lagade jag - hör och häpna! - blinier. Vi hade bovetemjöl över sedan nyår. Istället för löjrom körde jag svart stenbitsrom till, men det var gott det också. Receptet hittade jag här.

Som om inte det var nog har jag bakat en jäkla massa kanelbullar också. Dem ska jag smaka på NU. Godkväll.

This blog wasn´t supposed to be about cooking, but I just have to brag about that I made myself blinies for lunch today. And if that wasn´t enough I´ve also baked a whole lot of cinnamon buns. I´m going to try them right NOW. Good evening folks.

Intet ont anande

Där står han och sjunger, intet ont anande.

There he is happily singing away, totally unaware of the lingering threat.

lördag 27 mars 2010

Kattbrallorna



Jag vet att jag inte borde, men när jag var på favvoloppisen (som numera inte är så bra tyvärr) i förmiddags och hittade de här högst förtjusande byxorna, kunde jag ju inte låta bli. Jag säger till mig själv att de kan bli en bra present till någon av mina vänner som redan fått barn, men innerst inne vet jag att jag kommer att spara dem till vår bebis.

I thrifted a pair of baby trousers today. I know I shouldn´t buy baby stuff already, but I just couldn´t resist them. I try to convince myself that they are for one of all my friends that recently had babies, but deep down I know I will keep them for our baby.

söndag 21 mars 2010

Edith & Ella

Via Sivlettos hemsida hittade jag det danska klädmärket Edith & Ella som föll mig på läppen direkt. Det finns en Edith & Ellabutik i Köpenhamn som jag gärna skulle vilja besöka.




Det finns bara ett dilemma. Min mage har börjat puta så smått så kläder med midja börjar bli alltmer otänkbara.

Min älskade Parisklänning går nätt och jämnt att knäppa.

Så kan det gå när man blir på tjocken.

I found a Danish designer that makes clothes just my taste. Unfortunately all clothes with a waist is now getting out of reach for me, as you can see in the last couple of pictures. I´m knocked up.

lördag 20 mars 2010

De rara bären

I höstas kunde vi tack vare svärföräldrarna fylla hela frysen med blåbär från de blekingska skogarna.

Vi är nu inne på sista burken.

Fr o m nästa vecka får vi ha köpeblåbär på gröten. Det kommer inte vara samma sak.

We are now finishing our last jar of blueberries that we had from my parents in law last fall. They´d picked them. Next week we will have to buy the goodies. It will not be the same.

tisdag 16 mars 2010

En hommage till Barbie

Visst var det väl förra året som Barbie fyllde 50 år? Jag råkade snubbla över den här bilden på en oerhört tjusig vintage-Barbie och googlade loss efter fler.

Jag minns första gången jag lekte med en Barbie. Det var när jag var sisådär en fyra år och bodde i Uddevalla. En flicka som bodde på samma gård som jag hade Barbie. Jag fick ynnesten att leka med den skabbigaste hon hade, medan hon pysslade med sin allra nyaste.

Andra gången jag träffade Barbie var när jag som femåring just flyttat till Karlskrona. Flickan tvärs över gången på baksidan av vårt hus hade flera Barbiedockor, bl a en riktigt gammal som hennes mamma haft när hon var liten. Den såg ut som de här och hade "riktiga" ögonfransar.

Efter mycket tjat fick jag sedan ett par egna Barbies och t o m en Ken. Jisses vilka äventyr de var med om! Badkaret förvandlades till ett turkosblått hav där de simmade med delfiner och mitt flickrumsgolv blev en ranch i Södern där de arbetade med hästar som var tvungna att "ridas in".

När jag var tretton år och ville bli punkare klippte jag mohikan på allihop, tatuerade dem med spindlar på kinderna och målade kolsvart kajal runt deras ögon. Jag gjorde liksom upp med mitt barnsliga jag och tog ett steg närmare vuxenvärlden.

Bilderna kommer här, här, här, här och här ifrån.

I happened to stumble upon these pictures of lovely vintage Barbies. They made me remember all the fun I had playing with Barbie as a little girl. All the adventures we got to experience together! When I was thirteen I made all my Barbies into punks with mohawks, tatoos and black eyeliner.

måndag 15 mars 2010

Frukost i pasteller


Helgfrukost. Helst i pastell. Det gillar jag.

Breakfast in the weekend should always be like this. Painted in pastels.

söndag 14 mars 2010

Två inlägg i ett

Kamerasladden är återfunnen! För att kompensera veckans dåliga bloggande kommer här två inlägg i ett.

1. De vinröda skorna

Förra helgen spenderades lördagen i Göteborg. Hos Drömma-Lotta i Haga hittade jag de här fina skorna. Jag gick därifrån utan att köpa vare sig någon av alla de tjusiga klänningarna eller den fantastiska 40-talsjackan. Jag är lite ångerfull och lite stolt.


2. Borås

Lördagkvällen och söndagen hälsade vi på vänner i Borås. De är precis ditflyttade från Köpenhamn och kämpar hårt med att övertyga sig själva om Borås alla fördelar. "Jättegod sushi faktiskt. Ja, och så nära till allt. Omväxlande arkitektur. Den gamla biografen är jättecharmig."



De bor i en gigantisk lägenhet mitt i centrum, en funkislägenhet med de häftigaste fönster jag någonsin sett. Metallfönsterbläck med rundade hörn och coola handtag. Ungefär som på den gamla tidens tåg.

I Borås stadspark har de den här fina skulpturen som jag är ganska säker på är signerad Marianne Lindberg De Geer.

Göteborg och Borås på en helg. Helt galet trevligt!

Last weekend we went to Gothenburg and Boras on the westcoast. In Gothenburg I got myself a pair of spring shoes. In Boras we visited friends that just moved there. They live in an apartment with the nicest windows.

onsdag 10 mars 2010

Sladden som sätter käppar i hjulet

Jag är lite ledsen för jag kan inte hitta vår kamerasladd, vilket innebär att jag inte kan ladda över några bilder till datorn för tillfället. Därav mitt torftiga bloggande. (Lite beror den låga bloggfrekvensen också på att jag just nu jobbar tokigt mycket.)

På lördag ska jag leta sladd på allvar och förhoppningsvis kan jag sedan visa vad jag handlade på Drömma i Göteborg förra helgen. Och kanske hur Borås tog sig ut en solig söndag i mars.

I can´t find the cord for my camera. Therefor no blogging for a few days.

söndag 7 mars 2010

Ett bloggtips

Om du följt min blogg minns du kanske att jag skulle hjälpa min kompis Martina att fiffa i hennes butik?

Förutom att hon syr så här fina klänningar, driver egen butik och är en cool kvinna överlag, har hon nu även börjat blogga. Kolla in genast!

My friend Martina that is running her own clothes store and who is the creator of the beautiful dress above, just started a blog. You´ll find it here.

tisdag 2 mars 2010

Göteborgs- och Boråstips anyone?

I helgen ska jag till Göteborg. Det var längesen jag var där sist. Tänkte försöka hinna med att besöka Drömma-Lottas butik (bilden har jag lånat från hennes blogg) och kanske köpa mig någon av hennes fina klänningar.

Är det någon som har fler bra Göteborgstips? Boråstips anyone? Jo men visst, jag ska ta en avstickare till staden som utnämnts till Sveriges tråkigaste också. Det blir första besöket för mig och jag är taggad! Så illa som ryktet säger kan det väl inte vara?

The upcoming weekend I am going away to Gothenburg. I will pay Drömma-Lotta a visit and perhaps buy one of her pretty dresses.

måndag 1 mars 2010

Sommarskor att längta till

Som Marilyn Monroe kommer jag ju aldrig att se ut, men jag låter mig inspireras av hennes somriga strandlook och hittar sommarskor att drömma om.





Tommy Hilfigers röda och blå wedges i olika höjd och utföranden är hur snygga som helst!

I will never look anything like Marilyn Monroe but her beach look inspires me to look for summer shoes, like these ones from Tommy Hilfiger.