torsdag 29 april 2010

Kvällsfika

Det här är en hektisk vecka på många vis. Då är det välgörande med en kvällsfika.

This is in many ways a hectic week. A Swedish "fika" is soothing.

söndag 25 april 2010

Två klänningar

Det här är två klänningar som jag känner mig fin i just nu, båda nyinköpta (klicka på bilden för ett litet större format). Den vänstra är ett fynd från Humana, 70 kr. Den blå med en variant på sjömanskrage, kostade mig 300 kr via Mtina/Som ny.

Two dresses that I like at the moment, both new and real bargains.

lördag 24 april 2010

Sterners och Alstrida

Mina nya skor har kommit! De röda av märke Sterners är underbara, de grå Alstrida får jag bara med nöd och näppe på mig. Hålet där foten ska i är konstigt underdimensionerat. Men med lite våld går det och när de väl är på passar de perfekt. Tänk att de är någonstans runt 70 år gamla men att jag ändå är den första att använda dem! Hur coolt är inte det?


Skorna är köpta från Hemlängtan.

My new shoes have arrived! The red ones are wonderful, the grey ones fit only with a bit of violence. Both pairs are some 70 years old, but I am still the first one to wear them. That´s pretty amazing don´t you think?

onsdag 21 april 2010

På picknick i New York

Igår fyndade jag den här stora 50-talsduken med motiv från favoritstaden New York, 35 spänn på Erikshjälpen.

Den kan även funka som picknickfilt i sommar tänker jag.

Då kan jag drömma tillbaka till hösten 2005 när jag på riktigt var på picknick i Central Park med två av mina bästa och äldsta vänner. Vi var trötta och rätt bakis efter en helnatt med barhopping, salsadans, diskodans och nattamat. Det var magiskt.

(Jag borde kanske strukit den innan jag fotade den, men vad fan... Jag jobbar faktiskt heltid!)

The other day I thrifted this fifties table cloth with images from New York. I think I will use it as a picnic blanket this summer, and think of fall 2005 when I was on a picnic in Central Park with two of my best friends. It was magic.

måndag 19 april 2010

Vintagebågar

För det mesta har jag linser, för jag tycker mina glasögon är så himla fula. Nu är jag rätt sugen på att köpa mig ett par vintageglajor - på etsy finns massor (bilderna nedan är därifrån). Men hur glada är optiker egentligen för att byta glas i sådana här gamla bågar, är det någon som vet?






I´m thinking of getting myself a pair of vintage glasses. These are from etsy.com.

söndag 18 april 2010

Balkongtider



Dagen har ägnats åt balkongstädning. Vi har skurat möblerna, räcket och golvtrallarna. Nu saknas bara nya växter, de ska inköpas nästa helg när lönen kommit. I år blir det inte så många ifall vi kommer så långt som till en flytt.

När jag ändå var i farten planterade jag om inomhusväxterna också, och tog några skott som ska ner i jord nästa helg. Jag känner mig väldans tillfreds. Gröna fingrar, jojomen.

Today we cleaned the balcony and replanted all the indoor plants. Next weekend we will buy some plants for the balcony too.

torsdag 15 april 2010

Lägenhetsletning och vardagsbestyr


Vi letar större lägenhet. 52 kvadratmeter på fjärde våningen utan vare sig hiss eller barnvagnsplats i porten - värre har väl folk klarat av, men vi är inte så sugna på att utsätta oss för den prövningen.

Det är väl mest det livet kretsar kring just nu, förutom jobb och vardagsbestyr. Det är glest mellan loppisrundorna och besöken i bloggosfären. Igår lade jag dock labbarna på två par himskans fina new-old-stock 40-talsskor via Mtina, som håller korpgluggarna öppna för de bästa fynden. Så fort de är i min hand, eller på min fot snarare, lovar jag bilder på underverken.

We are looking for a new and bigger apartment. That´s what my life revolves around right now, apart from the usual work and everyday stuff. Yesterday though, I bought myself two pairs of new-old-stock forties shoes thanks to Mtina. I will show pictures of them as soon as I got them, promise.

fredag 2 april 2010

Två högar

Om morgnarna letar jag alltmer desperat efter kläder som fortfarande funkar trots begynnande magbula. Idag har jag gjort en sortering av alla kläderna i garderoben.

Det här är funkar-inte-högen.

Och det här är funkar-högen. Jag måste nog shoppa lite. Åh vad synd om mig.

Today I sorted my clothes into two piles: one does-work-pile (the last picture) and one does-not-work-pile (the mid picture) . The reason for this is my growing belly. Preggy-belly. I think I need go shopping. Poor me.