måndag 31 maj 2010

Inredning är på tapeten igen

Nu gick det så där lång tid mellan blogginläggen igen. Vi har varit så förbannat upptagna med att sälja och köpa lägenhet, rensa ut på vinden, adressändra osv osv i ett rasande tempo. Att-göra-listan är fortfarande lång.

Igår stod jag på loppis och gjorde mig av med flera flyttkartonger fulla med lort som annars bara hade hamnat på tippen. Förutom att det var rätt kul att stå på andra sidan bordet för en gång skull, så drog jag dessutom in lite pengar som kommer väl till pass vid flytten.

Nu frossar jag i inredningsbloggar igen, Emmas designblogg t ex, varifrån jag lånat bilderna ovan. Jag gillar dem för att de inte är helt perfekt stajlade, att fotografen låtit sladdarna ligga framme t ex. Jag skulle heller inte ha något emot att sova i en skog.

Var beredda på att Daisy Says Yeah kommer att handla mycket om inredning framöver. Om det och om livet med en växande mage. Från september blir det väl mest om kräk och bajs, så passa på nu!

We´ve been busy selling our apartment and buying a new one. Yesterday I sold some of our old junk at a fleamarket. The money I earned will come in handy when we move into the new apartment. I´ve already started hoovering the internet for interior inspiration. The pictures above are from Emmas designblogg.

lördag 22 maj 2010

Sommarfeeling och stuffmaterial



HA! Äntligen kan jag också skryta med att ha spenderat en dag i sommarklänning och med bara ben. Förra helgen blev jag helt knäckt av att läsa alla norrlänningars och stockholmares blogginlägg om sommarvärme, rosévin på uteserveringar, första doppet och yada yada. Här var det svinkallt och regnigt. Men nu är ordningen äntligen återställd - värmen och solen har hittat även till Malmö.

Det firar jag med att lyssna om och om igen till låten Long Gone Daddy med Pat Cupp. Klippet ovan är rätt kass, men leta rätt på låten någon annanstans och upp och stuffa! Nu ska jag iväg och grilla. Morsning.

Today I´ve finally been able to go out wearing just a dress and no stockings - summer feeling! I celebrate by listening to Long Gone Daddy with Pat Cupp over and over again.

måndag 17 maj 2010

Svart & vit vintage

I förra veckan fick jag helt oförhappandes en fantastisk svart 30-tals klänning av min svärmor. Den har tillhört en snäll dam vid namn Viola, som var gift med min svärfars morbror. Det var hennes söndagsklänning. Tack svärmor och tack Viola. Klänningen passar mig perfekt och jag lovar att vårda den ömt.

Längst in i klädkammaren har jag sedan ett par år tillbaka en vit blus som jag köpte på en loppmarknad i Paris. Jag kunde inte prova den där och då, så när jag kom till hotellrummet blev jag hemskt besviken när den inte gick på mig. Eller jo, den gick precis på, men den satt som ett osmickrande korvskinn. Men visst är den lik klänningen? Samma klädda knappar och fina hantverk. De kunde sina saker förr.

Last week I got this beautiful 30´s dress from my mother in law. It reminded me of the white blouse that I got at a fleamarket in Paris a couple of years ago, and that unfortunately didn´t fit me. The dress fits me perfectly and I love it. They knew their craftman skills back in the days.

lördag 15 maj 2010

Vårprimörer

Det regnar. Till tonerna av Little Junior Parker och Otis Rush lagar vi nässelsoppa, bakar rabarberpaj med kokos och kokar sparris till en sallad. Inte alls dumt.

It´s raining and we are cooking and baking to Little Junior Parker and Otis Rush.

onsdag 12 maj 2010

Ett plagg att älska och dölja




Den här playsuiten som jag fyndade på Humana för ett tag sedan är hemskt söt tycker jag, men också lite lätt skrattretande. Jag kommer inte visa mig offentligt i den (förutom här på bloggen då), men jag trippar gärna runt i den här hemma om kvällarna. Jag tänker mig att den kommer vara det perfekta plagget när sommarnatten är het och fuktig. Men vid det laget har jag kanske vuxit ur den.

This playsuit that i thrifted a while ago is cute and comfy, but yet so corny. I won´t be wearing it in public, but love slipping into it at home at night.

söndag 9 maj 2010

En liten tumlare


En vecka fylld av olika sociala träffar är till ända. Veckan som kommer har jag tänkt ägna mest åt en enda liten person. Jag ska bara lata mig på kvällarna och känna inåt. Han sparkar, boxar och tumlar runt där inne, han som jag längtar så efter att få träffa.

A week filled to the brim with different social activitities has come to an end. The coming week I´ve only planned to take time to get to know the little one growing inside of me.

lördag 1 maj 2010

Vårfyndat



Jag är oförskämt nöjd med dagens loppisrunda i barndomsstaden. Två rediga föreningsloppisar med riktigt fyndläge är man inte bortskämd med som boende i Malmö utan bil.

En barnsäng, ett champagnebrus, ett stycke bäckebölja, en rejäl visp och en skiva till maken - allt för ynka 160 spänn. Man tackar.

Today I´ve been to two fleamarkets in my childhood town. Great finds for hardly any money - sweet!