måndag 30 augusti 2010

Vill ha

Gamla lådor att förvara specerier i (specerier - vilket grymt ord!). (Denna och nästa bild: Door Sixteen)
Lådhurts från Bisley att förvara skrivbordsprylar i.
Trasmattor till köket. (Bild: Underbara Clara)
(Bild: Som Ny)Matta till gula rummet. Jag vet inte riktigt vilken typ, men den här från IKEA är inte helt fel.

Some things that I would like to get.

lördag 21 augusti 2010

Primörer och nonsenskanon

Igår fick jag inte bara efterlängtat besök av en kär vän, utan även en present som hette duga: en hel korg full med egenodlade primörer och gula kantareller! Korgen fick jag också behålla. Den kommer passa fint i Omar, lagerhyllan vi köpte på IKEA idag och som ska ta plats i köket när golvet är fixat och väggarna målade.

Efter IKEA-besöket var det gött att ligga på sängen, glo i inredningstidningar och sjunga nonsenskanon. Sånt man bara kan göra med någon man känt riktigt, riktigt länge.

Yesterday a dear old friend finally came to visit, and I got the greatest gift: a basket full of home grown vegetables and mushrooms! Today we payed IKEA a visit and then spent the afternoon on the bed, reading magazines and singing silly songs, those things you can do only with someone you have known for a long, long time.

torsdag 19 augusti 2010

Flitiga Erika imponerar

Just nu gör jag dagliga besök på Poppels blogg, där Poppel-Erika i rasande fart uppdaterar med den ena fantastiska babyprylen efter den andra, allt egenhändigt ihoppysslat av henne själv. Babykorg med fint skydd, spjälsäng med egengjorda madrassöverdrag, ett lapptäcke, ett mjukisrådjur och nu senast ett pimpat IKEA-skötbord.

Jag har själv hittills bara sytt ett rätt misslyckat påslakan och gjort tre tavlor av tygstuvar och brodyrramar. Känner pressen. Samlar stuvar till ett lapptäcke och planerar att göra en mobil och sy små knasiga figurer att hänga på vagnen. "När jag går hem från jobbet, DÅ!" En vecka kvar. Sen är det upp till bevis - symaskinsflit, eller praliner och benen i högläge?

Poppel-Erika is creating one amazing baby gadget after the other. I am so far PLANNING stuff, but haven´t got there yet. One week to go at work, and after that what will it be - sewing and creating, or eating chocolate on the couch? I dare not taking a bet.

måndag 16 augusti 2010

En säng som väntar

Nu står den där, hans lilla sängplats, i väntan. Om en månad i dag är det beräknat att han ska komma till oss. Bisarrt.

His bed is waiting for him. He is expected in one month from today. How bizarre.

söndag 15 augusti 2010

Kompisar

Ugglelampan har i helgen fått sällskap av en enögd vovvelampa. Jag fyndade honom på Emmaus för ynka 50 riksdaler. Kanske kan jag hitta ett ersättningsöga på Panduro?

Jag tror de här lamporna tillverkades i Tyskland eller Österrike på 30/40-talet. I en antikaffär på Söder i Stockholm har jag sett att de säljs för mer än 500 kronor styck.

My owl lamp did get new company this weekend. I think these lamps were made in Germany or Austria during the 30´s or 40´s. Aren´t they adorable?

måndag 9 augusti 2010

Nytt på Tradera

För att delfinansiera vår köksrenovering om än aldrig så lite, säljer vi nu några riktigt schyssta vintageprylar på Tradera, ett champagnebrus, ett par coola 60-talshögtalare, två lampor och en 50-talstavla. Samtliga fem auktioner hittar du här.

We are now selling some vintage stuff on Swedish tradera.com, to finance our kitchen remake : )

söndag 8 augusti 2010

Köksgolvet överraskar

Så satte min man igång med att riva köksgolvets pergoplattor, plastmattor och spånskivor för att se i vilket skick trägolvet undertill skulle vara. (Under tiden skruvade jag upp jeanskrokar i klädkammaren - magen är i vägen för de där djupa böjningarna...)

Sanningens minut.

Surprise! Någon har någon gång långt före oss hällt ut murbruk över träbrädorna.

Tack och lov visade det sig att det bara var en liten bit av golvet som fått denna behandling. Resten ser helt ok ut, så vitt vi kan avgöra.

Nu ska här knackas murbruk några dagar och hantverkare ska konsulteras. Brädorna under murbruket går nämligen på tvärsen från de andra brädorna och är förmodligen inte heller av samma träslag. Ett brädbyte på den innersta biten av golvet kan alltså bli aktuellt. Eller nåt.

We started stripping the kitchen floor today just to discover that someone before us made a terrible mess... A craftsman is to be consulted.

lördag 7 augusti 2010

Saturnus

Det var inget fynd precis, men i veckan köpte vi en Saturnuslampa på Blocket. Den hänger som ett smycke i vårt vardagsrumstak.

Jag har läst att Saturnus började tillverkas under 1930-talet, men vem som designade originalet har jag inte kunnat hitta. Någon som vet?

Last week we bought this lamp made in the 1930´s.