torsdag 30 december 2010

Fixa nyårsgirlangerna själv

De här girlangerna pysslade jag ihop här om kvällen av grejor vi hade hemma: vita A4-papper, sytråd och häftklamrar. Billigt och enkelt! Så här gör man:

1. Vik ett A4-papper som ett dragspel.

2. När det är ihopvikt, klipp till en spets i båda ändarna.

3. Vik det ihopvikta A4:at på mitten och dra ut "dragspelet" så att det veckade pappret bildar en halvcirkel.

4. Häfta ihop de båda mittersta flikarna.

5. Gör en likadan till.

6. Häfta ihop de båda halvcirklarna till en hel cirkel.

7. Gör hål genom mitten (jag använde en syl). Klart att trä upp på tråden!

För att göra de mindre blommorna klippte jag itu ett A4 på mitten och gjorde sedan likadant som ovan beskrivet.

Idag har vi byggt en bar av några flyttlådor som fortfarande står ouppackade. Den blev fin med hjälp av ett lakan och en ljusslinga. Nu får vi bara hålla tummarna för att våra små barn också är på humör för att fira nyår - inte mindre än fyra bebisar ska samsas här imorgon. Det blir nog snarare bröstmjölk än spriten som flödar är min gissning...

Gott nytt år!

I made these decorations for new year´s eve the other night. Simple and cheap! Today we built a bar out of some cardboard boxes, so now we are all set for celebration. Happy new year!

tisdag 28 december 2010

Julen avlöpte väl

Julen avlöpte väl, tågresor med förseningar till trots. Jag njöt faktiskt mer än jag gjort på många år. Kan det månne ha att göra med att jag nu har en liten son som vid 3,5 månaders ålder är helt fantastiskt underbart söt, glad och social? Just nu testar han munnens och röstens alla möjligheter - jollrar, tjuter, ler, blåser bubblor och smakar på allt.

Kallt var det som sjutton. Jag fick låna svärmors päls för att hålla värmen, och därtill ett matchande pannband samt en för liten toppluva. Grannt.

Nu förbereder vi inför nyår. Jag har pysslat ihop lite dekorationer som jag tänkte blogga om alldeles inom kort. Stay tuned!

Christmas was good to us. I enjoyed it more than ever, this year together with my little son whom now at three and a half months is simply adorable! It was cold, so cold that I had to borrow my mother-in-law´s fur coat and matching head band to keep warm... Now we are preparing for new year´s eve. I´ve made some decorations that I will blog about, perhaps tomorrow. Stay tuned!

måndag 20 december 2010

Ull uppåt väggarna

Det gick ju inte att motstå ullsvamparna som ståtade i Bolagrets skyltfönster. De var billigare - och av sämre kvalitet - än jag trodde. Och så har jag tovat (= tvättat en ylletröja i 60 grader...) ett moln att hänga på väggen, en idé jag knyckt av Fine Little Day. Det gick jättesnabbt att sy ihop och stoppa det. Pyssel som går snabbt är bra skit.

Nu vankas det jul. Det blir nog bra, men lite längtar jag tills spektaklet är över och vi bara kan skrota runt i långkalsonger och käka pepparkakor till lunch igen.

Woolly mushrooms bought at Bolagret and a woolly cloud that I made myself from a woolly jumper are now making our home a bit more... woolly.

onsdag 1 december 2010

Saffransskorpor och diskodans


Igår lyckades jag baka saffransskorpor. Otis lät mig göra det om jag samtidigt dansade för honom till P3-popen. Då, och bara då, kunde han acceptera att jag inte gav honom fullt fokus hela tiden.

Receptet på skorporna hittade jag hos Underbara Clara. Jag måste säga att jag är lite spänd på att se om hon orkar och hinner vara lika pysslig när hon får sin bebis...

Tid ja. Dagarna försvinner läskigt fort när man tar hand om ett litet barn. Alla sa det, men jag trodde nog inte riktigt på det. "De sover ju mest i början" tänkte jag. Inte visste jag då att de helst sover i ens famn. Nu sover Otis mer och mer i sin vagga tack och lov. Det känns som att jag fått lite av livet tillbaka.

Tyvärr hinner jag inte läsa och kommentera andra bloggar på samma sätt som tidigare. Jag ber om ursäkt för det, det blir kanske bättring framöver.

Yesterday I baked safron cookies, while dancing for Otis to keep him happy. It worked and the cookies turned out great!