tisdag 8 december 2009

Pepparkakshus-mania

Det verkar inte finnas någon hejd på kreativiteten när det gäller pepparkakshus. Här är några jag fastnade för när jag googlade på ämnet:

Fint med istappar längs taket! Härifrån.

Så söta. Och vilken fin tapet! Härifrån.

Belysning ger ju ett extra plus i kanten. Härifrån.

Ett pepparkaksmansion. Jag vet inte riktigt vad som hände med den karakteristiska bruna färgen här, men jag gillar polkagrispelarna. Härifrån.

Fint med rimfrost och renar på taket. Härifrån.

Tro nu inte att jag kommer pyssla ihop något eget pepparkakshus. Jag gör istället vad jag gör bäst: beundrar andras pysslighet och slackar vidare.

Just some gingerbread houses I like, found on the interrrrnet. Not that I will make one myself. I´m just as happy admiring others´creativity.

5 kommentarer:

 1. Haru kållat in mitt pepparkakshus dårå? :fniss: Annars dyrkar jag affischerna! Verkligen fina. Så fina att jag funderar på vilka ungar här i familjen som ska få teaterbiljetter i julklapp. Hoppas föreställningen är lika bra som affischen.

  SvaraRadera
 2. Jag hade ett samtal igår som handlade om hur vi som barn gjorde för att äta på pepparkakshuset utan att det skulle märkas. Själv brukade jag gå loss på baksidan av huset och sedan skylla på min lillebroder...

  SvaraRadera
 3. Det såg riktigt bra ut mammagumman, och bra knep Hello Tiger. Vad ska man annars med lillebröder till? Vi hade aldrig något pepparkakshus vad jag minns så vi åt aldrig några heller.

  SvaraRadera
 4. Jag är imponerad av din research,
  ibland är det bättre att ägna sig åt teori än praktik!
  Ha en fin kväll
  Rebecka

  SvaraRadera

Hej! Vad tycker du om mina inlägg? Kommentera gärna, kommentatorsfältet är öppet för alla. /Daisy