torsdag 31 december 2009

Ut med det gamla...

Äh, jag hinner med ett inlägg till anno 2009.

Ekonomisk kris, svininfluensa, klimatmöte och fildelning i all ära. Det här var mitt 2009 i korthet:

Flipp: bröllopet! Den 23 maj gifte jag mig med mina drömmars man (hehe). På andra plats kommer bröllopsresan till Italien och på tredje att jag fick nytt jobb. Som jag börjar på i januari 2010.

Flopp: i september gick jag igenom en operation och en dryg vecka senare skar jag upp armen och fick besöka sjukan igen.

Annars har det mest varit ett mellanår tycker jag. Nu hoppas jag på 2010. Då jävlar..!

Vad är ditt 2009 års flippar och floppar?

My last post for 2009 is about... my year of 2009. It wasn´t the most overwhelming year I´ve experienced. The best thing that happened was that I finally got to marry the man of my dreams. The worst thing was that I had to go through an operation. I now have big hopes for 2010!

onsdag 30 december 2009

2010 - so fresh!

OK, det här är vad jag har ägnat mig åt idag. Renovering inför det nya året. Bokstavligen från topp till tå. Den lyxiga fotkrämen fick jag i julklapp.

Och så har jag gjort örhängen av ett par glittriga knappar.


Nyår firar vi med några få goda vänner och en sjujävla knytisbuffé (och alltså inte i en trädtopp...). Vi ska fixa blinier med kräftstjärtar och gorgonzolagifflar.

Nu ska jag ut och jaga efter bovetemjöl. Vi ses 2010!

I´m preparing for a fresh start for 2010. And I´ve made myself a pair of earrings from a couple of sparkly buttons, to wear tomorrow. We are spending the night with some good friends and a hell of a lot of food - and some drinks... See you in 2010!

söndag 27 december 2009

Johnny Lipsill

Hurra, jag är ledig en hel vecka till! Jag ska läsa julklappsböcker, fotografera, bada badkar, kolla på Sopranos säsong fem och sex och hyra en massa corny filmer, t ex Cry Baby - nittiotalsfilmen där Johnny Depp är fifties-rocker. Mums.

Yey, I´m off work for another week! I will read books, watch Sopranos and rent corny movies like Cry Baby. Johnny Depp as a fifties rocker - yum.


fredag 25 december 2009

Kameran är invigd









Några av mina första fotoalster med nya kameran, fotade hos svärföräldrarna i Belganet. Det ligger i Blekinge, sitt exotiska namn till trots.

Ikväll ska jag, som så många andra, ut i min barndoms stad och kanske stöta ihop med folk från förr. Det kan bli en både angenäm och lätt asurd upplevelse.

I have tried out my new camera.

torsdag 24 december 2009

God jul

God jul önskar Daisy Says Yeah!

Daisy Says Yeah wishes you all a merry Christmas!

måndag 21 december 2009

Spetsiga julklappar

Jag har äntligen fått användning av de gamla spetsdukarna jag samlat på mig. De pryder årets julklappar.

Och så har vi köpt oss själva en julklapp: en nybörjarsystemkamera som vi ska älska och vårda ömt. Och använda flitigt givetvis. Jag är helt exalterad!

I´ve finally found use for my old lace: I decorated our Christmas gifts with it. And we got ourselves a gift too - a new camera!

söndag 20 december 2009

Christmas hairpiece

Idag har jag den stora äran att få gästblogga hos Dos Family: lucka nr 20 är min "How to make a glamouros Christmas hairpiece". Det var det som var min hemlis för en vecka sedan. Tack Jenny, vad fint det blev!

Check out my "How to make a glamouros Christmas hairpiece" at Dos Family!

lördag 19 december 2009

Dammsugning á la retro style


Dammsugningen blir lite roligare i fina skor och med en krämfärgad dammsugare med retroslang. Jag vet, det är fånigt att köpa dammsugare efter utseende, men vad fan - den är ju faktiskt bra. Också.

Vacuumcleaning is more fun wearing nice shoes and using a retro style vacuum cleaner. I know it´s silly to choose vacuum cleaner because of its looks, byt hey - it´s a good one too.

torsdag 17 december 2009

Kung Vinter har hittat till Malmö

Igår kväll kom snön till Malmö. Yes! Så här såg det ut från vårt vardagsrumsfönster.

Och så här från balkongen. Det blev plötsligt så ljust och tyst.

Jag tänkte att "Det här kommer aldrig ligga kvar till imorgon."

Men jo!


Julklappsträdet på Gustaf Adolfs torg var nice som vanligt, även om det gör sig bäst i mörkret då paketen lyser som finast.

Men mest av allt har min tankar gått till Sammy Rose igår och idag.

Winter has finally reached to Malmö. Yes!
But most of all I have been thinking of
Sammy Rose all day yesterday and today.

tisdag 15 december 2009

Sval och elegant Britta

Säg hej till Britta, min nya gipskompis. Hon är sval och elegant och värd varenda krona, 120 stycken, som hon kostade.

Jag hittade henne i den nya prylbutiken på S:t Knut, de som säljer utvalda loppisprylar. Jag trodde det skulle vara jättedyrt där, men blev glad att upptäcka att deras priser faktiskt inte skiljer sig så mycket från Myrornas. Jag kommer definitivt gå dit igen.

Say hello to Britta, my new plaster friend.

måndag 14 december 2009

Att fira nyår i en trädtopp, det vore nåt det

Julen gillar jag, för vi tar det rätt lugnt och är inte så många. Norén brukar lysa med sin frånvaro faktiskt. Nyår däremot tycker jag är rätt jobbigt. Ända in i det sista väntar alla på att någon annan ska ta initiativet till fest, eller på att tacka ja till eventuella festinbjudningar ifall det skulle dyka upp något roligare.

Två nyårsaftnar har min man och jag tagit in på hotell här i Malmö, för att slippa ifrån nyårsstressen. Första året hamnade vi ändå på fest och natten slutade med att jag friade till honom (att vi inte klarade att äta hotellfrukosten dagen efter är en helt annan historia...). Andra gången stannade vi på rummet och såg nyårsraketerna från tionde våningen. Skumbad och Sopranos på laptopen satte pricken över i.

I år hade jag kunnat tänka mig att ta in i den här trädkojan. Vilken dröm!

Hade jag haft några mille på lut hade jag också öppnat trädkojehotell i en trollskog. Här hittar du Treehouse Point (jag hittade dit via You are my fave).

I don´t like new year´s eve. Everybody keeps on waiting for someone else to have a party, or waits until the very last minute to respond to invitations just in case something better turns up. So my husband and I have spent two new year´s at a hotel in the city where we live, just to get away from it all. This year I wouldn´t mind staying in a treehouse like the one in the pictures - simply adorable!

söndag 13 december 2009

Hemlighetsmakeri

Idag har jag grejat med en rolig, men än så länge hemlig sak. Ni får se om en vecka. (Åh vad jag älskar att vara hemlig!)

Today I´ve been doing something that I can´t tell you about. Not yet. You´ll see in a week...

lördag 12 december 2009

Ett par loppisfynd

Igår hittade jag en klänning på Öppna hjärtat. Gissningsvis 60-tal. Jag föll för mönstret och modellen och försöker ignorera att den sticks och är lite sliten.

Till klänningen fanns ett skärp med spänne klätt i samma tyg, men när jag kom hem var skärpet ingenstans att finna.

Jag cyklade tillbaka till butiken, men nej. Buuu. Tur den var så billig. 60 pix.

Jag passar på att visa er min fyndade korgväska. 80 kr på Emmaus för ett par veckor sedan. Den här typen av väskor kostar många hundra på rockabillyfestivalerna i Europa, så det måste jag ju vara nöjd med.

A thrifted dress and a thrifted handbag.

tisdag 8 december 2009

Pepparkakshus-mania

Det verkar inte finnas någon hejd på kreativiteten när det gäller pepparkakshus. Här är några jag fastnade för när jag googlade på ämnet:

Fint med istappar längs taket! Härifrån.

Så söta. Och vilken fin tapet! Härifrån.

Belysning ger ju ett extra plus i kanten. Härifrån.

Ett pepparkaksmansion. Jag vet inte riktigt vad som hände med den karakteristiska bruna färgen här, men jag gillar polkagrispelarna. Härifrån.

Fint med rimfrost och renar på taket. Härifrån.

Tro nu inte att jag kommer pyssla ihop något eget pepparkakshus. Jag gör istället vad jag gör bäst: beundrar andras pysslighet och slackar vidare.

Just some gingerbread houses I like, found on the interrrrnet. Not that I will make one myself. I´m just as happy admiring others´creativity.

måndag 7 december 2009

Skrämmande vackert

Jag har köpt mig en affisch. Helena Blomqvists affisch för Göteborgs Filmfestival 2006 närmare bestämt. Nu väntar jag otåligt på att den ska landa på ICA.

Den är så fin tycker jag. Drömsk, vacker och lite skrämmande på samma gång.

Helena är just nu aktuell med den här sagolika affischen för Stockholm Stadsteaters uppsättning av Bröderna Lejonhjärta. Den affischen skulle jag också kunna tänka mig att lägga vantarna på. Kolla in Helenas hemsida för fler verk.

I bought myself this beautiful poster (the top one) made by Swedish Helena Blomqvist. Check out more of her artwork here.

lördag 5 december 2009

Hej habegäret

Jag skulle inte ha något emot att äga någon av de här klänningarna.



Eller varför inte alla tre? De finns att köpa här.

I wouldn´t mind having one of these dresses. Or why not all three of them? For sale here.

torsdag 3 december 2009

De små i disken

Plötsligt när jag stod där vid diskbänken, kände jag mig iakttagen.

Då fick jag syn på dem.

Hej...

...

Jag tror de gillade min nya tröja.

Suddenly while standing by the kitchen sink, I felt like if I was watched.
There they were.
I think they liked my new jumper...