torsdag 29 juli 2010

Köket

Köket i vår nya lägenhet behöver en remake. Vi har bestämt att vi ska ta fram brädgolvet som ligger några centimeter ner under linoleumplattor, plastmatta och spånskivor.

Väggarna, just nu målade i en mörkt grön nyans som inte alls går ihop med våra turkosa detaljer, ska få en ljus färg. Men vilken? Vad funkar ihop med turkost om man inte vill köra på vitt? Och hur ska vi behandla trägolvet - måla, lacka, olja eller vad? Tips, idéer och råd tas tacksamt emot!

Vi behöver också ett skafferi av något slag, helst ett gammalt skåp eller en skänk som man kan sätta hyllor över. Jag har blivit en Blocket-addict, men än så länge inga fynd.

Our kitchen needs a remake. We have decided to get rid of the plastic mat and bring forward the wooden floor that is underneath that. And we want to repaint the walls in a lighter colour. But which one? Ideas and advices are more than welcome! We also need a cupboard of some kind to store our groceries.

9 kommentarer:

 1. Jag har blivit smått besatt av grått och vill måla sovrummet ljusgrått. Kanske skulle en grå nyans passa bra ihop med turkost i ert kök?

  SvaraRadera
 2. Kanske ska ni ta någon färg från Marimekko-tyget, typ grönt eller ljusblå? Eller helt enkelt våga slå till med kontrastfärgen till turkost (orange blir det va?) så att detaljerna verkligen sticker ut?
  Vitt kan nog bli lite tråkigt, särskilt som luckor och kakel är vitt.
  Jag tror det blir jättefint iaf, det finns all potential.
  Vad det gäller golv så har jag ingen aning. Har tummen mitt i handen.

  SvaraRadera
 3. Isblått skulle matcha och blir fräscht, men det kan bli i kallaste laget. Om ni kan tänka er en lite ovanlig färg så tror jag att ljust rosa skulle bli fantastiskt fint och mysigt.

  SvaraRadera
 4. Tack för tips och idéer! Jag har också varit inne på både grått och ljust rosa, men det föll inte min man på läppen. Just nu lutar vi åt en Alcrofärg som heter Bris = ljust blåvit kulör.

  SvaraRadera
 5. Turkost är den bästa färgen! Synd att det inte blev rosa, det passar ju fin-fint. Men rött och turkost är djärvt och snyggt ihop tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Grönt är skönt!

  SvaraRadera
 7. Hej! jag har precis hittat hit och gillar din blogg jättemycket! så mycket att jag lade till den till mina favoriter på min egen blogg direkt! roligt också att följa någon annan som också bor i malmö! tack på förhand!

  SvaraRadera
 8. Hej Angelica! Välkommen hit, vad glad jag blev av att läsa att du gillar min blogg!

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att det är väldigt fräsigt med röda detaljer mot turkost,men röda väggar...näeh.En neutral grånyans iställett för vitt skulle jag be färghandlaren blanda till eller plocka in ngn av Morris tapet kulörerna in i köket som en röd tråd och lugn grund. Trevlig blogg det här lite gott och blandat sådär.../Kristina som oxå ngn gång skaffar sig en blogg

  SvaraRadera

Hej! Vad tycker du om mina inlägg? Kommentera gärna, kommentatorsfältet är öppet för alla. /Daisy