tisdag 23 november 2010

Soffor på hjul

Vi skulle verkligen vilja ha en större och skönare soffa, en som man kan ligga och slappa i hela familjen på en gång. Jag tycker bara att alla nya soffor är så himla fula. Och gamla, snygga soffor är sällan särskilt sköna.

En lösning jag funderat på är att göra egna soffor av två 90-sängbottnar som man sätter stora och bromsbara hjul på, ungefär som de gjort på bilderna ovan. Fast där tycks det vara två gamla dörrar, eller något åt det hållet, som tjänar som soffbottnar. Hur som helst snyggt!

Bilderna är lånade från Sköna hem.

We want a new and bigger couch but all new ones are so damn ugly. I´m thinking of creating something like the above myself.

3 kommentarer:

 1. Riktigt snyggt! Jag gjorde en egen soffa för typ 13 år sedan, vi använde oss av en 1.20 säng (det var på den tiden då alla drömde om en Cadillac-soffa). Vi byggde upp en stomme runt om för vad som är problemet med att bygga en soffa av en säng är ju att det inte blir så bra rygg- och armstöd.
  Men lycka till!

  SvaraRadera
 2. älskar verkligen bilderna ovan. Vi har också soffproblem. har hittat fina på loppis och återbruksbutiker men de är ju som att sitta på betong tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Den här soffan har många bra kvaliter, rundade armstöd är mkt skönare än minimalistmodernt kantiga att luta sig mot. Inga lösa dynor som ständigt behöver puffning, (jo tack jag hade en cadillach ranch skön och stor men detta eviga puffande...)och inga lösa sittdelar med springor som samlar smulor, dessutom normalpris(?) för en soffa. Meeen för stor här. Lycka till i jakten på soffan! Önskar// Kristina Blogglös

  SvaraRadera

Hej! Vad tycker du om mina inlägg? Kommentera gärna, kommentatorsfältet är öppet för alla. /Daisy