måndag 19 april 2010

Vintagebågar

För det mesta har jag linser, för jag tycker mina glasögon är så himla fula. Nu är jag rätt sugen på att köpa mig ett par vintageglajor - på etsy finns massor (bilderna nedan är därifrån). Men hur glada är optiker egentligen för att byta glas i sådana här gamla bågar, är det någon som vet?


I´m thinking of getting myself a pair of vintage glasses. These are from etsy.com.

12 kommentarer:

 1. Det beror på. Synoptik tror jag INTE på iaf!
  :)

  SvaraRadera
 2. jag har velat men synoptik där jag är kund har inte varit så sugen. de sa inte nej men de gjorde verkligen allt för att övertyga mig att det inte var någon bra idé. främsta argumentet var nog att kvalitén inte är den bästa att kombinera med nya glas och att det därför kanske inte heller är ekonomiskt för mig som kund. jag satsade i slutändan på nya bågar, väldigt ekonomiskt för mig...? nope! :-)

  SvaraRadera
 3. Hör med Emil! Har har gjort det med sina bågar. Han satte dessutom i nåt slags glas som blir mörkt i solen så de funkar som solbrillor också. He he.

  SvaraRadera
 4. jag skulle höra om mina solglasögon från 40-talet hade uv-skydd och om jag skulle byta om inte. och dom sa nej nej nej för att materialet var så skört i bågarna, skulle dom värmas så skulle dom explodera. nu kanske det inte gäller bågar i metall men dom i plast lär ju vara som mina.

  SvaraRadera
 5. Hej! det brukar gå bra att byta glas i de flesta bågar. I gamla plastbågar kan dock plasten vara lite spröd och det finns risk att den går sönder när man värmer den för att trycka i ch ur glasen. Men det är ganska sällsynt att de går sönder skulle jag vilja säga. Om du bor i Sthlm kolla med mitt jobb City optik drottninggatan 80 om du har några du vill byta i. Mvh åsa

  SvaraRadera
 6. De översta etsy-bågarna var fruktansvärt fina. :)

  SvaraRadera
 7. min man gjorde det malmö för en massa år sedan, och nu träffade jag en kille till som gjort det ch det var nog inte så länge sedan. friskt vågat hälften vunnet!! do it!

  SvaraRadera
 8. De översta bågarna var väldans fina.

  SvaraRadera
 9. Tack för tips hörrni! Jag ska snacka med ett par optiker först tänkte jag, innan jag lägger ut mina surt förvärvade kronor på ett par bågar.

  SvaraRadera
 10. 1500 kr på Synsam på S. Förstadsgatan i Malmö.
  Så var det med det!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 11. Hej,
  en optiker här i Finland berättade en gång att egentligen tror de optiker fel som säger att man inte kan byta nya linser till gamla bågar för att bågarna skulle vara så sköra. Tvärtom är de bågar som finns kvar snarare oftast av mycket bättre och hållbarare kvalitet än nya bågar, så det lär skall gå riktigt bra att byta (för det mesta i alla fall). Men tyvärr gör många optiker inte det. Jag tror också det delvis beror på att de ju helst vill sälja bågar från sin egen butik.
  Jag har f.ö. samma projekt framför mig, skall leta rätt på en optiker här i Helsingfors som går med på att byta.

  SvaraRadera
 12. Inga problem. Specsavers tar 500 kr.

  SvaraRadera

Hej! Vad tycker du om mina inlägg? Kommentera gärna, kommentatorsfältet är öppet för alla. /Daisy