fredag 28 augusti 2009

Ett moraliskt dilemma

Jag har ställts inför ett moraliskt dilemma. Det handlar om pälsfrågan. Är det ok att köpa päls om den är secondhand? För ett litet tag sedan fyndade jag en pälskrage, jag kunde inte låta bli den. Nu har jag sytt fast den på min gamla kappa och vips har jag en ny höstkappa för ynka 50 spänn. Jag tycker den blev fin, men brottas med mitt samvete. Var det rätt att köpa kragen?

(Hm, förra året köpte jag en pälsmössa på secondhand... Fy fasiken vad jag är kass!)

4 kommentarer:

 1. Det är lite svårt det där. Second hand är förstås bättre än nytt men för att bli second hand så måste någon köpa det nytt och ju mer åren går... så det som köptes för 10 år sedan är alltså second hand idag typ. Ja du fattar nog vad jag menar.
  Men kappan var och blev fin.

  SvaraRadera
 2. Det där Marimekko tyget har vi med. :P
  Snygging! Vad fan. du kan väl låtsas att det är fuskpäls.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att kragen är typ 50 år gammal - minst... De hade inte så mycket hum om det där med djurens rättigheter på den tiden, eller hur..? (jag försöker inte allas rättfärdiga mig själv, åh nej!). Men visst, jag låtsas att den är fusk.

  SvaraRadera
 4. Vet inte om det hjälper eller stjälper dig i ditt moraliska dilemma, men det är ju en fråga om hur man konsumerar, inte bara vad man konsumerar!

  SvaraRadera

Hej! Vad tycker du om mina inlägg? Kommentera gärna, kommentatorsfältet är öppet för alla. /Daisy