tisdag 29 september 2009

Böcker jag är sugen på

I förra veckan hade vi bokcirkel igen. Vi hade läst "Den store Gatsby" av Scott Fitzgerald, som väl ingen av oss var så där särskilt imponerad av. Jag ger den en trea (av fem möjliga). Men så läste jag den på engelska och orkade inte slå upp alla ord jag inte fattade, vilket gjorde att jag ibland inte riktigt hängde med. Frågan kvarstår fortfarande: vad var det för fuffens som Gatsby tjänade så grova pengar på egentligen?

Till nästa gång ska vi läsa "Gentlemen" av Klas Östergren. En högst manlig bok inbillar vi oss.

(Anna Jörgensdotter, bild hämtad från dn.se, foto: Jonas Eriksson)

Nästa gång vi har bokcirkel är det jag som ska föreslå böcker. Då kommer jag pusha för någon av de här:

1. Anna Jörgensdotters nya bok "Bergets döttrar". Den har fått jättefin kritik. Hon har bl a liknats vid Tolstoj (som jag iochförsig aldrig läst) och andra ryssar. Det är bl a för att boken har ett så rikt persongalleri, vilket ryssarna ju är överjävliga på.

2. "Vi, de drunknade" av Carsten Jensen, för att min man säger att den är jättebra. Episk.

3. Joyce Carol Oates nya "Älskade syster" för att de liknat den vid "Blonde" vilken enligt mig är den bästa av Oates böcker so far. "Älskade syster" bygger på en sann historia om en väldigt ung amerikansk beauty queen som blir mördad, men i Oates tappning är hon skridskoprinsessa. Mordet är fortfarande ouppklarat.

Några fler tips på bra böcker att läsa medan höststormarna viner om knuten?

Last week I was at a meeting with the book club. We had read "The Great Gatsby" by Scott Fitzgerald. None of us were too fond of it. For the next book club gathering we are supposed to read "Gentlemen" by Swedish author Klas Ostergren. At that next meeting I am to suggest books. I will suggest Joyce Carol Oates new book and a couple of new Swedish ones too.

4 kommentarer:

 1. Vafalls!
  The great Gatsby är fantastisk - all symbolik, sköna citat och den olyckliga besattheten! Fin blogg, ska öva på din bröllopsfrisyr.

  SvaraRadera
 2. Den olyckliga besattheten - snygg formulering! Roligt att du gillar bloggen.

  SvaraRadera
 3. kan tipsa om "kärlekens historia" av nicole krauss (bli inte skrämd av den töntiga titeln, boken är fantastisk!), kanske en av de bästa böckerna jag läst :)
  fin blogg förresten, här blir jag nog stammis!
  /Annika

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset Annika! Ska kolla det när jag läst ut Gentlemen av Klas Östergren - jäkligt bra den med!

  SvaraRadera

Hej! Vad tycker du om mina inlägg? Kommentera gärna, kommentatorsfältet är öppet för alla. /Daisy