onsdag 30 september 2009

Mer junk och en bukett pinuppor

Det här är resten av loppisfynden från turen i Karlskrona. En tantkudde, en pytteliten tavla med något slags bibliskt motiv, och ett himla fint och helt oanvänt album med en beduin på.

Och så helgens tyrolerpojke. Gräsligt snygg. Nu joddlar han för mig från väggen i köket. (Och så har han fått hedersplats på bloggen, som sidhuvud!)

En bukett pinup-magasin från 50- och 60-talet hittade jag också!

Läckra damer.



Booty - så vågat!

These are my latest finds, thrifted at different flea markets.

tisdag 29 september 2009

Böcker jag är sugen på

I förra veckan hade vi bokcirkel igen. Vi hade läst "Den store Gatsby" av Scott Fitzgerald, som väl ingen av oss var så där särskilt imponerad av. Jag ger den en trea (av fem möjliga). Men så läste jag den på engelska och orkade inte slå upp alla ord jag inte fattade, vilket gjorde att jag ibland inte riktigt hängde med. Frågan kvarstår fortfarande: vad var det för fuffens som Gatsby tjänade så grova pengar på egentligen?

Till nästa gång ska vi läsa "Gentlemen" av Klas Östergren. En högst manlig bok inbillar vi oss.

(Anna Jörgensdotter, bild hämtad från dn.se, foto: Jonas Eriksson)

Nästa gång vi har bokcirkel är det jag som ska föreslå böcker. Då kommer jag pusha för någon av de här:

1. Anna Jörgensdotters nya bok "Bergets döttrar". Den har fått jättefin kritik. Hon har bl a liknats vid Tolstoj (som jag iochförsig aldrig läst) och andra ryssar. Det är bl a för att boken har ett så rikt persongalleri, vilket ryssarna ju är överjävliga på.

2. "Vi, de drunknade" av Carsten Jensen, för att min man säger att den är jättebra. Episk.

3. Joyce Carol Oates nya "Älskade syster" för att de liknat den vid "Blonde" vilken enligt mig är den bästa av Oates böcker so far. "Älskade syster" bygger på en sann historia om en väldigt ung amerikansk beauty queen som blir mördad, men i Oates tappning är hon skridskoprinsessa. Mordet är fortfarande ouppklarat.

Några fler tips på bra böcker att läsa medan höststormarna viner om knuten?

Last week I was at a meeting with the book club. We had read "The Great Gatsby" by Scott Fitzgerald. None of us were too fond of it. For the next book club gathering we are supposed to read "Gentlemen" by Swedish author Klas Ostergren. At that next meeting I am to suggest books. I will suggest Joyce Carol Oates new book and a couple of new Swedish ones too.

Saker som är svarta

Hemma hos oss finns några saker som är svarta. Särskilt i sovrummet.

Liten tavla, liten lampa och två kuddar.

Fåtölj och ett element. Det gick åt fem eller sex sprayburkar färg till elementet. Mina snorkråkor var svarta i en vecka efteråt.

En lampfot. Och en inte ett dugg svart sparbössa från Sparekassen Thy.

En lampa till.

Tre ljusstakar. Att putsa saker är inte min starka sida.

Nyinköpta Clarks. De var alldeles för dyra egentligen, men vad fasen. Snart börjar jag ju jobba igen.

Min farmors gamla dräktjacka från 50-talet. Fickorna!

Some things in our flat are black.

söndag 27 september 2009

Nya loppisfynd

Förra helgen var jag ju hos mina föräldrar i Karlskrona. Morsan, brorsan och jag hann med en liten loppisrunda, som var väldigt fruktsam för min del. Den här klänningen var det absolut bästa fyndet. Trettio spänn!




En tweedjacka som kostade fyrtio kronor. Jag gillar verkligen färgen.

Den var säkert dyr som ny... Harris Tweed låter lite fint liksom.

Den här mässingsugglan gick ju inte att motstå. Väger skönt tung i handen.

En liten jordglob för en femma fick också följa med hem.

Tada! Globen är en fiffig pennvässare.

Jag har faktiskt varit på loppis idag också. Bl a lyckades jag lägga vantarna på en hideous gipsfigur att ha på väggen. Mina vänner som var med, visade tydligt att de tyckte den var skitful. Men jag gillar ju gipsfigurer. Jag har bloggat om det tidigare. Bildbevis på min nya kompis kommer.

Some new thriftings. I especially love the dress, for which I only payed pennies!

lördag 26 september 2009

Vill ha folkabuss!

Den här underbara folkabussen från 1955 finns till försäljning på Blocket Malmö just nu. Hade jag haft 200.000 som låg och skräpade hade jag slagit till direkt.



De har t o m tagit med en bild från när bussen var ny. Sådana försäljningsknep biter på mig!

I would love to get this car, if only I had the money...

fredag 25 september 2009

I love tecknat

Född i en generation som klappade händerna av förtjusning när Anslagstavlans tecknade vinjett dök upp i TV-rutan och som tyckte att Lilla Sportspegelns avsnitt av Tom & Jerry var veckans höjdpunkt, kan jag inte annat än älska Pixars alla produktioner. Söta figurer, roliga röster, fantastivärldar, färgkavalkader - mer feelgood blir det inte!

Just nu längtar jag till den 16 oktober då den nya filmen "Up" har premiär.

"Hitta Nemo" är min älsklingsfilm. Särskilt den delen när han är i akvariet på tandläkarpraktiken i Sydney. Den franska sjöhästen är så skön, och tandläkarens systerdotter så hemsk...

"Råttatouille" var också bra. Jag blev väldigt sugen på att åka till Paris när jag såg den.

"Wall E" var fin den med, om än inte min favorit.

Nu ska jag städa. Adjö.

I adore all of Pixar´s movies! Most of all I love "Finding Nemo". Right now I am looking forward to watch the new one "Up" which opens in Swedish theatres on the 17th of October.

torsdag 24 september 2009

Fina vänner som har det fint

Ibland undrar man nästan över konstiga sammanträffanden. Hur kan världen vara så attans liten?

I helgen träffade jag en vän från förr, Julia, som nyligen fått sitt hem fotograferat av Jenny Brandt som är med och driver sidan Dos Family. Idag har jag varit på besök hos en annan vän, "slottsfrun" Anna som inte alls känner Julia. Det visar sig att hon också haft besök av Jenny!

Så här kommer några av Jennys bilder från två väldigt olika, men minst lika fina hem. Först besöker vi Anna som bor i den ombyggda smedjan på Marsvinsholm, tillsammans med sin man Andreas och sonen Nils. Deras lägenhet är en vit dröm, som tagen direkt ur tidningen Lantliv.








Julia bor i en lägenhet i centrala Karlskrona med döttrarna Maja, Sigrid och Elsa. Och katten Ester (tror jag det var). Ett mysigt och personligt hem med Josef Franktapeter och loppisfynd i alla vrår. Julia har för övrigt också en blogg, Julias vardag - det var hon som inspirerade mig att börja blogga.




En sån där burk med hjärtan på och ett sånt där syskrin har jag också.

Och ett sånt där bord med perstorpsskiva, och nästan en exakt likadan stol. Vi gillar samma saker Ia och jag.


Om jag är stolt? Klart. De kan sina grejer mina tjejer.

Och som om det inte räcker med sammanträffanden, insåg jag att jag känner Dos-Family-Jennys syrra Alexandra. Cirkeln är sluten. Eller nåt. Märkligt är det i alla fall.

Two of my friends, that don´t know each other, had recent visits from photographer Jenny Brandt that runs Dos Family. She photographed their homes that are equally lovely but very different in style.

tisdag 22 september 2009

En anonym gåva

När jag kom hem idag låg ett brev på hallmattan, adresserat till mig. Inuti låg två presentkort på brunch på Hilton, en av de saker jag hade med på min önskelista här på bloggen för några dagar sedan. I kuvertet fanns inget kort, inget brev och det fanns heller ingen avsändare på kuvertet. Handstilen på kuvertet känner jag inte igen.

Så vem är du min anonyma lyckliggörare? Snälla ge dig till känna så jag kan tacka! (Jag har mina aningar, men man vet ju aldrig - herregud vad spännande, jag älskar det!)

Someone sent me an anonymous gift for my birthday! It´s two checks for the most luxurious brunch at Hilton here in Malmo. I so much wonder WHO did this nice thing to me??!


Jag ska bygga mig en koja

Jag har varit hos mina föräldrar i helgen och blivit ompysslad. Lite märkligt att regrediera samtidigt som man fyller 34... Men skönt och välbehövligt var det.

När jag ändå är inne på att bli omhuldad, passar det bra att slänga upp några bilder på några mysiga tältrum. Närmare än så här kan man nog inte komma en livmoder i vuxen ålder! Jag tror jag ska bygga en koja under köksbordet i eftermiddag...

I have been visiting my parents. I soon turned into a little girl again, though I just turned 34... Here are some pictures of nice little hide-aways, to go with that theme.



Bilderna har jag hittat hos Erin ever After.