onsdag 27 januari 2010

Herr och fru Aubergine

Ikväll skulle vi haft bokcirkel hemma hos mig, men det satte snöovädret p för. Jag lagade ändå den rätt jag hade tänkt bjuda på: vegetarisk moussaka med aubergine, spenat, ricotta, kronärtskockor och ostsås. Jag passade på att leka lite med maten också.

Vi lagar alltid någon rätt som antingen nämns i boken eller som på något sätt speglar bokens tema. I "Kärlekens historia" av Nicole Krauss nämndes inte en enda maträtt, så jag tänkte att jag skulle fixa en judisk rätt eftersom huvudpersonerna i boken är judiska. När jag googlade hittade jag mest recept på kycklingsoppor av varierande slag, men så nämndes plötsligt moussaka på ett ställe. Bingo! Jag hittade visserligen inget judiskt recept på moussaka, men väl ett vegetariskt som lät smaskigt. Och det blev gott vill jag lova. Prova gärna själva, receptet finns på matbloggen Om jag var din hemmafru.

Boken? Jo, den var klart läsvärd, trots att jag hade vissa problem med att få ihop alla karaktärer och parallella historier. Det löste sig på slutet. Jag ger den en stark trea (av fem möjliga).

Tonight I was supposed to host our book club, but the snow storm forced us to cancel it. Despite this I ended up cooking the dish I was going to serve; a vegetarian moussaka. We always cook something that is mentioned in the book we read, or something related to the book´s theme. In "The History of Love" by Nicole Krauss the main characters are jewish so I googled for jewish recipes and found that moussaka is not only a Greek dish, but also a jewish one. Mind you, I didn´t find the jewish recipe so I ended up making a moussaka with aubergine, spinach, ricotta cheese and artichokes. Yum! Oh, and let me introduce you to Mr and Mrs Aubergine! The book itself was good, even though I struggled a bit not to get confused by all the parallell stories. I rate it a strong three out of five.

6 kommentarer:

 1. Håller med om Kärlekens historia på ett sätt. Men jag ger den ännu högre betyg så här i efterhand. Jag läste den för snart ett år sen och den släpper inte taget. Så otroligt vacker historia.

  Moussaka lät otroligt gott. Ska se till att laga det snart.

  Tack för bra blogg!

  SvaraRadera
 2. Hej herr o fru A. Har inte läst boken men gillar vegetarisk moussaka. För många år sedan var jag med i en bokcirkel, jag borde kanske dra igång en sådan igen.

  SvaraRadera
 3. Nu vet jag det, så nu får du komma på något annat tills nästa vecka :-)

  //Emelie

  SvaraRadera
 4. Vegetarisk moussaka lät riktigt gott,
  ska nog gå med i en bokcirkel jag också!
  Kram/ Becky

  SvaraRadera
 5. Vad gulliga! :D

  Om du behover judiska recept igen, bade vegetariska och icke vegetariska sa kontakta mig, jag har MASSOR!

  SvaraRadera
 6. Jag är så svag för de där små auberginerna. Gillar framförallt deras hårlinje;-) fantastiska.

  SvaraRadera

Hej! Vad tycker du om mina inlägg? Kommentera gärna, kommentatorsfältet är öppet för alla. /Daisy