tisdag 5 januari 2010

Jag gör som katten, sover - och läser..?


Med risk för att få alla hundälskare på mig, vill jag hävda att katt är det överlägset bästa husdjur en människa kan ha. Katter är listiga, smidiga, mjuka och renliga. De spinner och värmer i knäet. De stannar inne och sover när det är kallt ute, precis som jag ska göra imorgon när det är helgdag igen.

Och så ska jag läsa febrilt i bokcirkelboken. Nästa träff närmar sig oroväckande fort och jag är än så länge bara på sida 52 av 344... Boken? Kärlekens historia av Nicole Krauss, ett boktips jag fått av en bloggläsare. Töntig titel, men storyn kan nog ta sig.

I love cats. They are clever, lithe, soft and clean. They purr and warm your lap. And they stay indoors sleeping when it´s cold outside, the same exact thing that I will do tomorrow on my day off. I will also read the book for our next book-club-meeting that is getting closer for every day. I´m only at page 52 out of 344... We read The History of Love by Nicole Krauss. I think it will improve.

3 kommentarer:

 1. mjau
  /Slottsfrun

  SvaraRadera
 2. Jag har byggt ett litet hus till grannens katt som alltid hanger utanfor var dorr sa han inte behover frysa.
  Han ar inte valkommen in langre efter han drog in loppor som tog flera manader att fa bukt med, (och manga somnlosa natter da jag hade fullt med loppbett pa benen) vi fick riva ut alla heltackningsmattor osv.
  Dyrt misstag.

  Mina foraldrar avlade utstallningskatter nar jag var liten, hade en bla katt (Brittisk korthar) som var sa himmla fin, saknar henne ibland.
  (Saknar dock inte doften av kattlada.)

  Skulle aldrig tanka mig att skaffa katt igen med tanke pa att de gar pa kattadan och sen hoppar upp pa diskbankar och bord, blir helt galen da jag tanker pa alla bakterier.
  (Ar livradd for Toxoplasmos.)
  Hur lar man en katt att inte hoppa upp pa allt? :))

  Missforsta mig inte, katter ar urmysiga men inte i mitt hus.

  SvaraRadera
 3. Vad snällt av dig att bygga ett litet hus åt katten! Jag vill heller inte ha en katt som måste gå på lådan. Om vi ska ha katt någon gång, och det vill vi ju, får det bli när vi bor så att katten kan gå in och ut som den vill.

  SvaraRadera

Hej! Vad tycker du om mina inlägg? Kommentera gärna, kommentatorsfältet är öppet för alla. /Daisy