lördag 30 januari 2010

Svensk plast när den är som bästTvå av mina favoritprogram på TV är På spåret och Antikrundan. För att jag är tant antar jag. Eller nej, på senare tid har det ju blivit inne med nördkultur och dessa båda program har fått en klart förhöjd status i även lite yngre kretsar. Så jag antar att jag bara hakat på den trenden, som den eviga medföljare jag är.

Nåväl. I senaste avsnittet av Antikrundan var de hemma hos en samlare som hade över 800 citruspressar i alla upptänkliga färger, former och modeller. En av dem var en ljusgul plastpress formgiven av Sigvard Bernadotte och en annan en orange plastmodell som Carl-Arne Breger formgav 1967. Jag har båda. I morse färskpressade vi grapefrukt- och apelsinjuice med hjälp av Breger. Fint som snus.

I like grapefruit- and orangejuice in the morning. Especially freshly made. Therefor I like my plastic 60´s juicers (?). And because they look nice too.

3 kommentarer:

 1. Tant har jag varit länge, Antikrundan, På spåret, Landet runt, Kulturnyheterna och Mitt i naturen ja det är mina 5-i-topp. Men det jämnas ut av lite desperata hemmafruar och sånt emellanåt.

  Fina citruspressar!

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att man inte är ensam under 50, som sitter bänkad framför dessa program...

  SvaraRadera
 3. Jag följer Antikrundan slaviskt. :)

  SvaraRadera

Hej! Vad tycker du om mina inlägg? Kommentera gärna, kommentatorsfältet är öppet för alla. /Daisy