måndag 26 oktober 2009

Telefunken

Den här imponerande pjäsen kom min man hem med i förra veckan. En Telefunken radiogrammofon från mitten av 50-talet, med skivspelare. Jag var först lite skeptisk, men nu när jag lyssnat på radions varma och förvånansvärt bra ljud och sett hur fint den lyser, kan jag ju inte göra annat än älska den.


Skivspelaren fungerar dessvärre inte, men vi väntar på leverans av ett nytt stift och när det kommer kanske den ska kunna spela som skivspelaren i klippet nedan. Det är samma som vår, fast instoppad i en grymt spejsig möbel - kolla 1:46 in i klippet...


This is our new favourite piece of furniture - a radio and record player from the mid fifties.

5 kommentarer:

 1. Läckert! Varmt ljud, det känner jag igen från min barndom. Varmt lite bulligt ljud i radion. Trevligt att få titta in på ditt jobb. I like! Anna

  SvaraRadera
 2. Det kallar jag härlig nostalgi!

  SvaraRadera
 3. Köpte en likadan i måndags.
  Härligt ljud men tyvärr funkar inte
  grammofonen, med det fixar sig.
  Däremot körde jag mp3or från datorn via en sån där liten FM sändare till radion (Lill babs, Thore Skogman och annat passande)lite kul med blandning, digitalt och femtiotalsanalogt.

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Exakt en sådan radiogrammofon har jag länge letat efter, var hittade ni den?
  Vilket typnummer har den?

  Hälsningar
  carl@megatec.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym! Har du fått tag i en Telefunken radiogrammofon vid det här laget? Annars har jag en! Tror att även grammofonen funkar. Ska testa den med det snaraste.
   Hälsningar Minema

   Radera

Hej! Vad tycker du om mina inlägg? Kommentera gärna, kommentatorsfältet är öppet för alla. /Daisy