måndag 30 november 2009

Djur i gäng - lysande!

Apropå bambis (se mitt förra inlägg): en tjej jag känner har en sån här rådjurslampa. Den var fin hos henne, men jag tror det hade blivit lite overkill med en djurlampa till hemma hos oss. Vi har redan en kaninlampa och en ugglelampa.

Fast det är klart. När man ser dem samlade i ett sånt här gäng blir man ju ändå lite sugen... (bilder från Houseofhedda.)

A girl I know has this bambi lamp. It looked good at her place, but I think it would be a bit overkill at our place. We already have a rabbit lamp AND an owl lamp. Mind you, seeing them in a crowd like this gives me second thoughts...

söndag 29 november 2009

Här var det tänt, det är första advent

Hemma hos oss firar rådjuren första advent idag (jorå, vi har också en rådjurssamling, vad annars?!). De har fått en egen ljusslinga där de står ovanpå radiogrammofonen, som spelar Snoddas Flottarkärlek.

Vi storhandlar, bakar lussebullar, tvättar och känner oss präktigt husliga. Söndag is the shit.

Our bambi collection is celebrating first of Advent today.

lördag 28 november 2009

Den bistra sanningen



Man skulle kanske kunna tro att jag har en massa julpynt och pyssel på lut, eftersom jag är en loppisräv.



Den bistra sanningen är att det här är allt vi äger i julpyntsväg:


























Bilden med de fina 50-talsänglarna kommer från Sugartime, den med adventskalendern och den med de små granarna är från A Beautiful Mess, julbaksbilden är från underbaraclara. (Varför blir det ett sånt här jättestort hopp mellan bild och text i den nya inläggseditorn??!)

You would think I have a lot of Christmas decorations lying around, since I´m such a sucker for thrifts. But no, the only picture from our home is the last one. That´s the bitter truth.

torsdag 26 november 2009

En hedrande nominering

Oj! Jag såg just att jag blivit nominerad av Älskade dumburk till stora bloggpriset i kategorin inredning och design. Det är knappast troligt att jag blir en av de nominerade i slutänden, men det är hur som helst oerhört hedrande.

För att försöka leva upp till det där med design, delar jag med mig av en idé: Den här bilden hittade jag hos Hello Tiger. I helgen letade jag på loppis efter roliga tavlor till en egen almanacka med riv-bort-blad. Jag hittade en perfekt liten blå- och vitrutig skärbräda och har inhandlat en kalender som jag nu bara ska fästa på brädan. Bildbevis på resultatet kommer.

Daisy says yeah has been nominated to a blog award in the design category, by Älskade Dumburk. I´m very honored even though I don´t believe that I will make it to the final nominees. To celebrate this I want to share an idea with you: pimp your calendar for 2010 by attaching it to some nicely shaped piece of wood, like in the picture above. I am making one myself out of an old blue- and white checked chopping board. I got the picture from Hello Tiger.

tisdag 24 november 2009

Ett imponerande hantverk

Igår såg jag dockfilmen Coraline. Den var fantastisk! Storyn var bra, men framför allt var den så oerhört skickligt och snyggt gjord. Störst behållning fick jag faktiskt av att se bonusmaterialet om arbetet bakom filmen. I princip allt är handgjort och animerat på gammalt analogt vis.

Det tog en animatör tre och en halv vecka att skapa 27 sekunder film! En man hade bara jobbat med att animera en eld som syns i fem sekunder. Det tog honom fyra veckor. Ett helt team ansvarade för att skapa naturtrogen dimma, ett annat för dockornas alla händer. Och så vidare och så vidare. Ett fantastiskt hantverk helt enkelt.

Förresten - Pixars Up var precis så bra som jag trodde. Dataanimering är inte fy skam det heller.

Yesterday I saw the puppet movie Coraline. I am so impressed by the craftmanship behind it, everything hand made and animated the old fashioned way.

måndag 23 november 2009

Helgens bravader med en vapendragare av rang

Lördagen bjöd på strålande väder - äntligen! Min vapendragare Sara och jag cyklade iväg i arla morgonstund (eller nåja, strax efter tio) för att länsa stans alla loppisar på skräp.

Tomtarna regerar överallt just nu.

Sara var nöjd med att hitta billiga blockljus i massor av färger.

Jag dog nästan när jag hittade det här gipshuvudet. Har aldrig sett något liknande förut.



Den här coola klockan ska hänga i Martinas butik.

Vi hittade lite annat smått och gott också, och var på det hela taget nöjda med rundan som avslutades med falafel, kaffe och äppelkaka hemma i köket.

På kvällen "avnjöt" vi en film av Daft Punk på Inkonst, där Syntjuntan satte musik till, spelad på hemmagjorda instrument.

-Det här är tortyr, viskade Sara till mig och jag höll med. Vi fnissade så vi skakade och kände oss som om vi var gisslantagna. Sedan thaimat. Vi skulle gå ut, men efter maten och med huvudena ringande av gnissel, sprak och tjut, ångrade vi oss, hyrde film och gick hem. Det är så bra för vi är alltid rörande överens min vapendragare och jag!

Snipp snapp snut, så var helgen nästan slut.

On Saturday the sun was shining for once, so my dear friend Sara and I took off for a thrift hunt. I found the most beautiful plaster head to put on the wall and some other really good stuff. The clock is for my friend Martina´s store.

lördag 21 november 2009

Under alla kjolar

Jag har köpt en vit kjol med volanger på Noa Noa-rea. Den funkar så bra som underkjol.



Tack Sara, för fotoassistans.

I got myself a skirt that works perfectly fine under all my dresses.

fredag 20 november 2009

Allra käraste vän

Nu ska jag iväg och möta den här lilla tjejen vid tåget. Hon ska vara hos mig över helgen. Jag har sett fram emot detta så länge! Vi ska hänga på stan, gå på loppis, på syntjunta, dricka vin, äta äppelkaka, bada kallbad och prata, prata, prata.

Sen åker hon till landet. Och så tänker vi mycket på varandra, pratar i telefon och längtar till nästa gång vi ses.

This sweet little girl is coming to visit me this weekend. We have so many plans, so little time. As soon as she leaves we start longing for the next time we get together.

torsdag 19 november 2009

Imponerad - IGEN!

Ikväll har jag blivit imponerad igen. Denna gång av Lo Kauppi och Anna Vnuk i den tudelade föreställningen "Undercover" och "Hårdare snabbare Anna Vnuk". Lo avslöjade för oss att det finns en hemlig sexistisk världsorganisation som gör allt för att hålla de ruttna könsmaktstrukturerna vid liv (surprise!). Anna Vnuk blev både befruktad och födde barn på scen, till skön musik och snyggaste dansen.

Om du bor i Uppsala, Linköping eller Göteborg har du fortfarande möjlighet att se dubbelföreställningen. Gör det! Anna Vnuk kommer dessutom till Dansens Hus i Stockholm i december, men då utan Lo Kauppi.

Tonight I saw a really good performance by two brilliant women. I´m impressed by them both.

tisdag 17 november 2009

Följ Daisy says yeah

Följ min blogg med bloglovin

En liten gnutta shabby chic

När det kommer till inredning är jag inget stort fan av shabby chic. Ni vet, ljusstakar i fattigmanssilver, änglar i betong, kristallkronor och patinerat vitt, vitt, vitt. Några inslag av det här och där tycker jag ändå är ok.

Jag tycker t ex att idén att ha värmeljus i gamla bakformar är en ganska bra idé. De har perfekt storlek och ljuslågan speglas snyggt i metallen. Så förra helgen när jag hittade en stor påse full med gamla bakformar för en tjuga, slog jag till.

De här ser ju riktigt gamla ut. Jag planerar att göra något smarrigt julgodis i dem, något med choklad kanske?

I´m not a big fan of shabby chic, but like the idea to use old baking tins as candle holders. I found these old, pretty forms at a thrift store last weekend. The ones in funny shapes I´m planning to use for making some kind of christmas sweets.

måndag 16 november 2009

Ett väldigt mysigt inlägg

Nu när det är kallt och framför allt mörkt, längtar jag efter ett riktigt mysigt hörn att krypa in i; ett sovrum som är murrigt, romantiskt, varmt och kurigt liksom. Inte svalt vitt och minimalistiskt, nej det går fetbort.

Det här är mitt drömsovrum just nu. Bilden kommer från Apartment Therapy.

Det här ser också mysigt ut (fast jag vill ha en bredare säng!). Som hämtat ut Guldlock och de tre björnarna. (Bild härifrån.)

Myyys... (Ska läsas med Mia och Klaras karaktär Gulletussans röst.) Fast kanske lite väl somrigt. (Bild härifrån.)

Sänghimmel är mysigt, ännu bättre blir det med inbyggda ljusslingor! (Oj, tappade bort var bilden kom ifrån... Förlåt!)

The snail and the cyclops vet banne mig hur man myser till det.

Bara för det fick ni en bild till från hennes fina lägenhet. Mysigt eller hur?

Some pictures of cosy bedrooms - just what I need when it´s this cold and dark.

lördag 14 november 2009

Lindyhoppetihop

Den här helgen går vi en nybörjarkurs i lindyhop. H*****e vad trötta vi är! Det är svårt, men kul. Jag ser fram emot när vi kan dansa som dem i klippet, omsisådär hundra år och sjuttioelva kurser senare.

This weekend we are taking a beginner´s lindyhop class. It´s hard but fun. We sure don´t look anything like the guys in the clip down below, unfortunately.

onsdag 11 november 2009

Alfapet är det bästa jag vet

Ett av mina bästa loppisfynd är ett alfapet för 25 spänn. Det kommer fram då och då när det bara är skit på TV.

Jag vinner för det mesta (kanske är det därför jag gillar det..?). Den här gången var jag väldigt nöjd med att kunna lägga... Ja, gissa vilket ord?

Scrabble is probably my best thrift find ever. It´s so good on crappy TV nights. Best of all is that I win almost every time...

tisdag 10 november 2009

Loppisfynd i sepia

Jodå, jag tog en loppisrunda i lördags.

Hittade den här fina lilla doktorsväskan i mocka. Den var rätt dyr jämfört med vad jag brukar lägga på loppsigrejor, men jag tänkte att jag skulle ångra mig om jag inte slog till.

De här tantskorna hade så fina spännen och var hur bekväma som helst, så de gick ju inte heller att motstå. Modellen är lite Dr Martens, men märket heter Merkur.

En samling vita blommor att ha i en hatt, eller som brosch på en klänning, följde också med hem.

Och alltsammans antog färgen sepia i novemberkvällens mysbelysning.

My thrift store finds of the weekend.

söndag 8 november 2009

Som Ny remake

Min kompis Martina har en liten butik som heter Som Ny där hon säljer lite vintage, en del kläder hon själv syr, smycken och andra små prylar. Nu har hon bett mig att komma med idéer på hur hon skulle kunna hotta upp inredningen i butiken.

Uppdraget består bl a i att hitta en taklampa. Jag är helt exalterad! Nu har jag fått en legitim anledning att springa i loppisaffärer ständigt och jämt.


One of my friends has her own little shop where she sells some vintage, her own clothing line, jewelry and other bits and pieces. She´s asked me to find a new lamp for the shop and come up with other ideas for the interior. I´m so excited - I now have a new purpose to go thrift hunting!

lördag 7 november 2009

Här vaktar Rocky

TACK Martin Kellerman, för serien Rocky. Din lilla slackiga och cyniska hund är min räddning under sömnlösa nätter. Han och hans kompisar skrämmer ångest och maror på flykten, får mig att skratta och somna om.

This is Rocky, my best friend on sleepless nights.


fredag 6 november 2009

Ett imponerande arbete

Till frukosten idag läser jag en artikel i Sydsvenskan om sisyfos-arbetet med att sammanfoga alla de Stasi-dokument som hittades sönderrivna i 16 000 (!) säckar, då för tjugo år sedan när Berlinmuren föll. Åtta personer är det som utför jobbet.

Det tar ett halvår - ett HALVÅR mina vänner - för en person att lappa ihop innehållet i en enda säck! Hittills har de klarat av 420 säckar. PÅ TJUGO ÅR. Jag imponeras av deras tålamod. Och får lite gåshud när Georg Schyler, som är en av de åtta, berättar att han "tar starka intryck av historien. Det kommer fram saker som går under huden på en, säger han." Tro fan det.

På lördag visar SVT den tyska filmen "De andras liv" som handlar om en Stasiman som spionerar på en författare och en skådespelare. Han blir så fascinerad av deras liv att han börjar ifrågasätta vad han håller på med. Jag rekommenderar den varmt.


Nej, nu måste jag cykla i ilfart till mitt eget arbete. Liiite önskar jag att jag också skulle avslöja spionage, men det blir v.i.p.-utskick och publikarbete för hela slanten idag.

In today´s newspaper I read about the eight persons that are putting together all the torn Stasi-documents, found after the fall of the Berlin wall. It takes one person SIX MONTHS to finish ONE bag of torn paper! They´ve now finished 420 bags out of 16.000. What a job..! Speaking of East Germany - I strongly recommend the movie The life of the others (not sure of the English title - in German it´s Das Leben der Anderen), now that it´s twenty years since the fall of the Berlin wall.

onsdag 4 november 2009

Att göra en tavla

Rätt ofta när jag surfar runt, hittar jag hem där det hänger roliga, fina, finurliga tavlor på väggarna. Då tänker jag att "Så där ska jag också göra!" Men det gör jag ju aldrig. Jag är helt enkelt inte så pysslig som jag skulle vilja vara.

Här är några jag gillar:

Ett redan snyggt svartvitt foto blir ännu snyggare med en besticklåda. Från The Selby.

Ett annat fotocollage, hittat på Dos Family.

Nu till den gulliga avdelningen. Lapptäckstavlor finns i otaliga varianter, den här är hittad på Dos Family.

Den här sorten med tyg i brodyrramar är också poppis, hittad på Poppel.

HAHAHAHA! Hittad på The Selby.

Om du förresten inte varit inne på The Selby så är det dags nu. Snygga bilder från såna där irriterande kreativa och coola människors hem och arbetsplatser. Inga dussinlägenheter/studios precis.

These are some framed artworks that I want to try and make myself, but never get around to do.

tisdag 3 november 2009

En höstlig outfit

De här bilderna från Toast inspirerade mig till denna höst-outfit:

Posering tillhör inte min starkaste gren, men brunaste brunt och LÖV på tröjan - kan det bli mer höst?

Favvopjucken från en second hand i Göteborg, inköpta hösten 2005 - lagade hos skomakaren hösten 2009. Brallor från second hand i Paris, tröja från Myrorna, och fotbollsväskan hittade jag på Stajl by Malmö för ett par år sedan.

Regn, rusk, blåst och kyla blir lättare att uthärda i fina kläder, så är det bara.

A fall outfit inspired by pictures from Toast, all of it bought second hand.